Et Roede- kurs er for alle. Uavhengig av kjønn, alder, mål om vektoppgang, vektnedgang, mer overskudd eller et treningsmål- et roede-kurs passer alle. Vi snakker om den doble matgleden- altså den som gjør godt for kroppen og smaker godt. I tillegg ønsker vi å løfte sammenheng mellom mat, helse og miljø. Roede- kurs har i tillegg fokus på aktivitet, motivasjon og mestring, altså hvordan jobbe for å endre vaner, samt gruppedynamikken eller din egen heiagjeng.

  • Vi er landsdekkende og holder kurs på over 350 steder i Norge i tillegg til kurs på nett samt en kombinasjon av møter lokalt og på nett.
  • Hvert enkelt kurs består av fire-åtte møter, og kursene går fortløpende gjennom året slik at man kan fortsette på kurs til man har nådd målet sitt.
  • Man får personlig oppfølging og veiledning om både kosthold, aktivitet, og ens utfordringer knyttet til tanker og endring av vaner.
  • Man går i en lukket gruppe, det vil si at det er de samme deltakerne gjennom kurset.
  • På kurs veies deltakerne hver uke dersom det er ønskelig.
  • Kursleder har taushetsplikt og alle i gruppen oppfordres til det samme.
  • Roede-metoden er basert på likemannsprinsippet, og mange av våre kursledere har selv erfaring med livsstilsendring.
  • Man får sin personlige nettside med mat- og treningsdagbok, samt tilgang til en APP.
  • De aller fleste er overrasket over hvor mye mat de kan spise (svært få er sultne på Roede-kurs).
  • Vi har spennende og lettlagde oppskrifter som gjør det lett å leve sunt.

Hvorfor kurs?

Forskning viser at et av de viktigste suksesskriteriene for å lykkes med et varig endring er å få jevnlig oppfølging og veiledning underveis i prosessen (1,2). Undersøkelser viser at blant de som vil gå ned i vekt på egenhånd er det hele 8 av 10 som ikke får det til (3). Det er ikke lett alene. Roede tilbyr kurs til kvinner og menn innen endring av helseatferd. Kursene fokuserer på varig livsstilsendring gjennom et sunnere kosthold, mer fysisk aktivitet og mental trening. Roede har kurstilbud i hele landet samt tilbud på nett.

Våre kursledere

Kursene holdes av kursledere som selv har fått en ny og sunnere livsstil og en varig sunn vekt ved å legge om livsstilen. Det å få hjelp av noen som vet hva man strever med er trygt, motiverende og lærerikt. På kurs er man i gruppe sammen med andre som er i samme situasjon og alle møtes med respekt og forståelse.

Referanser:

(1) Andersen og Grimsmo; Langtidseffekt ved slanking i selvhjelpsgrupper; Tidsskrift for Den Norske Lægeforening nr 1, 1999; 119: 14-7
(2) S. Ash et. al; A randomised control trial comparing lifestyle groups, individual counselling and written information in the management of weight and health outcomes over 12 months; International Journal of Obesity (2006) 30, 1557–1564.
(3) TNS-Gallupp 2016, undersøkelse for Roede AS