Roede-kostholdet er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger og er tilpasset alle; både for den som skal gå ned i vekt eller holde en stabil vekt, ønsker økt overskudd, skal optimalisere treningen eller bare lære mer om hvordan etablere sunne vaner. Vi er opptatt av å hjelpe våre kursdeltagere og inspirere våre følgere til å etablere nye vaner de vil trives med, med mat som passer for hele familien. Vi er også opptatt av å løfte sammenhengen mellom mat og bærekraft.

Nye og varige vaner

Livsstilsendring og vektreduksjon handler ikke bare om å spise mindre, men om å spise riktig mat som gir energi og næring, i tillegg til livsglede. Vårt mål er å motivere til et nytt og bedre kosthold som man kan fortsette med over tid. Hensikten er at man skal lære å gjøre gode valg og variere maten og måltidene med utgangspunkt i det man liker. Det er ingen matvarer som er forbudt, og det er heller ingen matvarer du må spise.

Vektreduksjon og stabil vekt

Roede-kostholdet er satt sammen på en slik måte at det gir mye mat for kaloriene, i tillegg til at du får de næringsstoffene du har behov for. På fagspråket snakker vi om et kosthold med lav energitetthet, men høy næringstetthet. Altså lite energi per 100 gram, men rikelig av alle de næringsstoffene kroppen vår trenger. Våre kostholdsprinsipper gjør det også enklere å holde vekten over tid. Selv om man kan spise mer når man skal holde vekten enn når man skal ned i vekt, er det ikke anbefalt å gå tilbake til ditt gamle kosthold.

Hjertevennlige valg

Matvarer og retter som bidrar med det sunne fettet har vi merket med et lite hjerte. Ved å følge våre hjertevennlige valg vil man oppnå en sunn fettsammensetning i kostholdet. Vi anbefaler at man gjør minst to hjertevennlige valg hver dag, som for eksempel å velge pålegg av fet fisk, fet fisk til middag, olje til matlaging, lettmargarin på brødet, nøtter i frokostblandingen eller pinjekjerner i salaten. I tillegg anbefaler vi daglig 1 barneskje tran eller et tilsvarende tilskudd av Omega-3.

Et kosthold med matglede

For å lykkes med en livsstilsendring over tid, er det viktig å gjøre endringer som hele familien kan leve med på sikt. Mat er mye mer enn ernæring. Mat er smak, farger, kultur, samvær, lukt, tid og mye mer. Og selv om man skal spise sunt er det lov å kose seg litt – med måte.