Da Erik Bøhren (23) studerte film i Stavanger, brukte han nesten all tid på studiearbeid, film og dataspill. Sunt kosthold og trening var det siste han tenkte på. Gjennom Roede-kurs har han blitt kvitt de 30 kiloene han la på seg.

– Det ble mye film og stillesittende arbeid med studier, og mye pizza, RedBull, Cola og ferdigmat, erkjenner Erik Bøhren om studietiden. I tillegg spilte han en del dataspill, og på noen dager kunne han sitte ni timer og redigere film.

Da han returnerte til Oslo etter at studiene var over, kom han hjem med 30 kilo ekstra.

Hvordan endte du på Roede-kurs?

– I utgangspunktet var det fordi noen andre i familien hadde gått på kurs, som da anbefalte meg å gå på et kurs. Jeg meldte meg på, og forstod etter hvert at jeg hadde tatt ett godt valg siden Roede-metoden handler om å gå gradvis ned i vekt over en lengre periode.

Etter 4 kurs har han gått ned 30 kilo. Selv sier han at det viktigste han har lært er å tenke over hva han spiser.

– Og så har jeg lært meg å prøve nye ting. Jeg hadde et rimelig begrenset spekter av mat før jeg begynte på Roede-metoden. Det er en av årsakene til at jeg gikk opp så mye, tror jeg.

– Jeg er veldig fornøyd

Målet til Erik var å gå ned 30 kilo, han følte det var et symbolsk tall. Nå har han klart det, og nå ønsker han å gå ned bitte litt til for å komme under 100 kilo.

– Men det er ikke like viktig. Jeg er veldig fornøyd med å ha gått ned de 30 kiloene jeg har gjort.

Kursleder Sven Erik Dahl skryter godt av sin kursdeltaker.

– Han er et forbilde for mange unge gutter som blir oppslukt av dataspill.

Hva er dine triks for å holde vekten, Erik?

– Mitt triks er å gå rolig frem. Da jeg skulle ned i vekt gikk jeg gradvis ned ved å bytte til sunne matvarer. Ta det i ditt tempo, sier Erik.

Snakk med pasienten din om overvekt – det kan gi vedkommende et nytt liv!